Water, water en nog eens water

Verzorging-En-Gezondheid-Water

Water, water en nog eens water

Het is geen geheim dat water het gezondste is wat je kan drinken. Het is puur vocht zonder toegevoegde smaakstoffen. Er zitten geen overbodige suikers in en het staat los van alcohol of cafeïne. Daarnaast zijn er nog tal van reden om elke dag de benodigde liters water te drinken. In dit artikel lees je er alles over zodat jij helemaal op de hoogte bent.

Water houdt je lichaam schoon

De belangrijkste reden van voldoende water is dat je jouw lichaam zuivert. Je stimuleert namelijk de werking van jouw nieren. De nieren in je lichaam hebben als functie het lichaam te filteren. Ze stoten afvalstoffen af en dat zorgt ervoor dat je lichaam wordt gereinigd. Het vervoeren van deze afvalstoffen gebeurt echter niet automatisch. Daar hebben je nieren namelijk water voor nodig. Door de benodigde liters water houdt jij dus je lichaam schoon!

Belangrijk voor de bloedcirculatie

Een goede bloedcirculatie is belangrijk voor je lichaam. Zoals hierboven beschreven filteren jouw nieren afvalstoffen uit het lichaam. Deze afvalstoffen komen echter niet automatisch bij je nieren terecht. Daar zorgt het bloed voor. Het bloed vervoert alle afvalstoffen naar jouw nieren toe en jouw nieren zorgen er vervolgens voor dat de afvalstoffen jouw lichaam verlaten. Door voldoende water te drinken stimuleer jij jouw eigen bloedcirculatie. Wanneer je te weinig water drinkt, droogt je lichaam uit. Bij uitdroging wordt je bloed dikker, waardoor de circulatie van het bloed stroever gaat. Hiermee heb je kans dat de afvalstoffen niet volledig worden verwerkt.  

Water geeft je energie

We leven in de veronderstelling dat koffie het drankje is dat ons meer energie geeft. En hoewel er al tig theorieën over zijn geschreven is dit niet zo. Door cafeïne krijgt je lichaam enkel een boost. Een boost die ervoor zorgt dat jij je tijdelijk minder moe voelt. Koffie is daarom ideaal voor de korte termijn. Alleen weten we vaak niet dat bij teveel koffie het vocht sneller uit je lichaam wordt afgevoerd. Het gevolg is dat je minder vocht in je lichaam overblijft. En een gevolg van onvoldoende vocht in je lichaam is dat je sneller vermoeid raakt. Constant voldoende water drinken geeft je op een langer termijn dus meer energie dan af en toe een stevige bak koffie.

Geen calorieën

In water zitten geen calorieën. In een glas frisdrank zit daarentegen gemiddeld 80 calorieën. Bij alleen al 6 glazen cola op een dag zit je ongeveer op 500 calorieën. Als je bedenkt hoeveel calorieën je eigenlijk per dag mag hebben, dan ben je met 6 glazen cola al goed op weg. Frisdrank is dus funest. Drink daarom gewoon lekker een glaasje water.