De ‘corona kilo’s’: heb jij er last van?

De ‘corona kilo’s’: heb jij er last van?

Je hebt het de afgelopen paar maanden vast en zeker kunnen ervaren: thuisquarantaine vanwege de coronacrisis. Sportscholen werden op slot gegooid, (contact)sporten werden verboden en iedereen kwam thuis te zitten. Gevolg? Ongeveer de helft van de Nederlanders kwam aan! Hoe het zover heeft kunnen komen en hoe ze weer kwijt te raken, vertellen we je in deze blog.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Voor velen speelde het wegvallen van het dagelijkse ritme een grote rol in het ontstaan van de corona kilo’s. Niet gek: de koelkast was opeens 24/7 binnen handbereik en dat, terwijl er niet of nauwelijks gesport werd. Eén plus één is twee, toch? Bovendien waren we geneigd meer ongezonde boodschappen te halen, om er thuis dan maar een ‘feestje’ van te maken. En wat wordt er vaak geschonken tijdens een feestje? Juist, alcohol. En dat was tijdens de coronacrisis vaak niet anders. Ook dat hielp niet bepaald mee, want alcohol is één van de grootste dikmakers. Een goede tip is daarom bier of wijn wat vaker links te laten liggen en iets anders te drinken dan alcohol.

Hoe raak ik de kilo’s weer kwijt?

Dat begint bij je dagelijkse voedingspatroon. Begin je de dag met een boterham met hagelslag, chocoladepasta of andere zoetigheid? Dan begin je dag eigenlijk al ongezond. Vaak volgt er dan ook nog een tussendoortje zoals een liga of koek, waar ook nog eens een heleboel suikers in zitten. Vermijd dit! Vervang die boterham met hagelslag of koek eens door wat fruit en verander je dagelijkse voedingspatroon op deze manier. Dan zul je zien dat je af en toe een uitschieter kan maken, zonder al te veel aan te komen. Wat hierbij helpt, is het bijhouden van je eetpatroon door middel van een dagboek of app. Veel mensen verkijken zich namelijk wel eens en dénken een goede basis te hebben, terwijl deze eigenlijk ongezond is. Door dit in de gaten te houden, zul je zien dat je meer eet dan je denkt!