Zo leef jij een gezonder 2019!

Zo leef jij een gezonder 2019!

Omdat steeds meer mensen ongezond leven zijn hier een paar tips om veel gezonder 2019 door te komen. Het zijn dagelijkse gewoontes die jij jezelf aan moet leren, zoals tanden poetsen, je moet er niet meer bij nadenken en het gewoon elke dag (gaan) doen.

Bewegen op een manier die je leuk vindt

Niet iedereen is gemaakt om dagelijks in de sportschool te zitten en daar te trainen. Maar dat hoeft ook niet om een gezonde hoeveelheid beweging binnen te krijgen. Veel mensen zitten dagelijks 8 of meer uur op een stoel op kantoor. Daarom is het belangrijk dat je ook beweegt om een balans te creëren. Als je alleen maar zit en ligt op een dag gaan er bepaalde spieren in je lichaam krapper worden, waardoor je postuur kan verslechteren en je zelfs ernstig geblesseerd kan raken. Daarom moet je dagelijks bewegen, maar doe dit op een manier die je leuk vind zodat je ook gelukkig bent. Ga bijvoorbeeld hiken of vind een sport die je echt leuk lijkt om je dagelijkse hoeveelheid beweging binnen te krijgen.

Luister naar je lichaam

Je lichaam geeft je vaak signalen af als je niet gezond bent. Zie je lichaam als een trechter. Het water dat je in deze trechter gooit is de stress die jij je lichaam geeft. Als je heel veel water door de trechter gooit kan de trechter het niet meer aan en loopt er water langs de trechter af. Dit gebeurt ook met je lichaam als je te gestresst bent. Je lichaam gaat dan basisfuncties niet meer uitvoeren. Als je merkt dat dat het geval is, moet je minder stress aan je lichaam geven totdat het weer beter gaat. 

Stop met uitstellen

Uitstellen is menselijk, maar probeer het steeds minder te doen. Alle klusjes die minder dan 5 minuten duren moet je direct doen. Het heeft geen zin om ze uit te stellen en je zal vanzelf ook merken dat het veel beter is om ze niet meer uit te stellen. Ga daarom klusjes die bijna geen tijd kosten meteen doen in plaats van ze maar uit te blijven stellen.