7 fruitsoorten voor een gezonde huid

7 fruitsoorten voor een gezonde huid

Wanneer je veel last hebt van een onzuivere huid, puistjes of rimpels wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. We proberen vaak deze problemen op te lossen met crempjes. Echter zitten in deze huidproducten vaak een hoop chemische en onnatuurlijke stoffen die je huidproblemen zelfs erger kunnen maken. Misschien heb je ooit wel eens gedacht om het anders aan te pakken en je huid van binnen uit te voeden. Fruit zou hierin wel eens een groot kunnen maken. De meeste fruitsoorten bevatten veel antioxidanten en mineralen die voor een gezonde huid zorgen, en deze 7 in het bijzonder.

Bosbessen

Bosbessen (bosbessen) hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en vezels. Daarnaast heeft de blauwe kleur van bessen nog vele andere voordelen. Deze natuurlijke kleurstof kan u helpen het verouderingsproces van uw huid te weerstaan! Bovendien heeft het ook ontstekingsremmende effecten, kan het verschillende ziekten voorkomen en heeft het ook het effect van het verlagen van cholesterol. Al met al het ideale fruit om een ​​nieuwe dag mee te beginnen!

Bananen

Veel mensen vermijden bananen omdat ze veel koolhydraten en suikers bevatten. Maar toch is het verstandig om af en toe een banaan te eten. Deze goed opgevoede jongens bevatten veel kalium, wat de vochtbalans van de huid kan behouden. Is uw huid droog? Eet nog een banaan! 

Aardbeien

Het is zomer en deze heerlijke en mooie vrucht past daar perfect bij. Als je een liefhebber bent van mooie zomerse kleurtjes en je houdt van bakken op het strand, is het verstandig (en erg lekker) om in de toekomst een bakje aardbeien te eten. Aardbeien werken op dezelfde manier als na het zonnen. Nee, dit betekent niet dat u het niet mag gebruiken na blootstelling aan de zon, maar ze kunnen u helpen de huid te herstellen die is beschadigd door UV-straling en huidveroudering te voorkomen.

Kersen

Komt uw lachlijn vaker voor dan wanneer u alleen glimlacht? Dan is het tijd om kersen in te slaan en deze vitaminebommen regelmatig te eten. Het vitamine C-gehalte voorkomt rimpels, beschermt de huid en bevordert de aanmaak van collageen. Bovendien bevatten kersen meer antioxidanten dan bijna elk ander fruit.

Mango’s

Het eten van mango kan acne verminderen. Mango kan ervoor zorgen dat de poriën opengaan en acne verminderen. Bovendien is mango een rijke bron van β-caroteen, dat door het lichaam kan worden omgezet in vitamine A. Vitamine A is uitermate belangrijk voor een gezonde huid en zorgt ervoor dat uw huid zichzelf optimaal kan herstellen.

Kiwi’s

Doffe huid? Kiwi is je beste vriend. Kiwi’s bevatten veel vitamine C, wat veel voordelen heeft voor het uiterlijk van je huid. Wat je misschien niet weet, is dat de schil van kiwi’s veel vezels bevat, zelfs meer dan de gehele interne vitamine. Het is misschien een gek idee om zoveel harige huid te eten, maar geloof ons, je merkt het nauwelijks, na een paar keer wen je eraan.

Ananassen

Deze exotische vrucht is de enige vrucht die het spijsverteringsenzym bromelaïne bevat. Daarnaast helpt ananas ook bij ontstekingen en zwelling van de huid. Daarom wordt ananas in veel culturen zelfs als medicijn gebruikt.