Superfood Maca

Superfood Maca

Superfoods worden steeds bekender en winnen daarom ook steeds meer aan populariteit. Één van de superfoods die tegenwoordig veel aandacht trekt is ‘maca’. Al vroeg in de geschiedenis werd Maca ontdekt door de Inca-stammen. Zij gebruikte Maca niet alleen als voedselbron, maar ook als handelswaar omdat het veel opbracht. Tegenwoordig heb je maca in verschillende vormen denk bijvoorbeeld aan maca thee of de maca cakejes. Maar wat is maca precies en waarom behoort het tot de categorie ‘superfood’?

Wat is maca?

Maca is een kruisbloemige groente en is verwant aan groentes zoals broccoli en bloemkool. Maca komt veel voor in het Andesgebergte door zijn afwisselende weer en hoogtes. Vooral de wortel wordt gegeten en deze kan variëren van kleur. Elke kleur zou zijn eigen speciale effectieve ingrediënten hebben voor verschillende functies. 

Wat zijn de voordelen van maca?

Maca behoort tot de superfoods omdat het energierijk is. Het is een merkwaardige bron van koolhydraten en eiwitten. Bovendien is maca adaptogeen. Dit betekent dat maca ervoor zorgt dat er een balans is in je lichaam. Balans is erg belangrijk voor een goede functioneerde lichaam. Factoren zoals stress en hormonen kunnen voor een disbalans zorgen in je lichaam. Wanneer je hier dus last van hebt, kan maca voor wonderen zorgen. Ook zorgt het voor een verhoogde libido en vermindert het je verouderingsproces. 

Heeft maca ook bijwerkingen?

Ondanks maca vele voordelen heeft voor het menselijk lichaam, heeft het ook bijwerkingen. Zo is de kans op een vergroting van het schildklier aanwezig. Dit wordt ook wel struma genoemd. Je herkent het door een zeer opgezwolle nek. Gelukkig is de kans erg klein dat je deze bijwerking kan krijgen. 

Waar koop je maca?

Maca kun je in verschillende vormen kopen. Denk hierbij aan poedervorm, capsules of de wortel zelf. Bij natuurwinkels is de kans groot dat je ze tegenkomt. Doordat maca erg populair is geworden, kun je ook bij koffietentjes maca thee of maca cakejes bestellen. Niet alleen zijn deze erg gezond, ze zijn ook nog is erg lekker!