Hoe blijf je fit tijdens de coronacrisis?

Hoe blijf je fit tijdens de coronacrisis?

De coronacrisis is alweer 9 maanden aan de gang en met een nieuwe lockdown in zicht, is het einde nog langer niet in zicht. Naast hotels en restaurant, zijn ook sportscholen en -verenigingen genoodzaakt hun deuren dicht te houden. Toch wil je afvallen of simpelweg je conditie op peil houden. Wij van verzorging-en-gezondheid.nl helpen je een handje! In deze blog lees je hoe je fit blijft tijdens de coronacrisis.

Wat is wél mogelijk?

Dat je favoriete sportschool- of vereniging dicht is, betekent niet dat je niets kunt doen. Binnenshuis zijn genoeg mogelijkheden om je lichaam in vorm te houden. Zo heb je vast en zeker wel een zwaar voorwerp in huis. Met wat creativiteit gebruik je dit als een heus gewicht. Daarnaast zijn voor oefeningen zoals de shoulder press, sit up of deadlift geen attributen nodig en zijn ze goed thuis uitvoerbaar. Wil je de oefening zwaarder maken? Pak dan het gewicht uit huis en houd deze vast tijdens het uitvoeren van de oefening. .

Let op je voeding

Naast het blijven bewegen, is het van belang dat je op je voeding let. Voeding is namelijk minstens zo belangrijk als beweging. Als je de hele dag thuis zit, is de kans groot dat je terugvalt in slechte gewoontes. Het is daarom belangrijk dat je nieuwe, houdbare structuur voor jezelf creëert. Deze structuur begint bij een goede planning. Plan je eetmomenten in en haal op tijd je boodschappen in huis. Zo is de kans klein dat je ‘uit nood’ naar een zak chips grijpt. Bovendien zul je je bewust moeten blijven van je voeding. Pak bijvoorbeeld geen chocoladereep, omdat je daar nu de mogelijkheid voor hebt.

Gebruik het niet als excuus

Gebruik de coronacrisis vooral niet als excuus. Dat de sportschool gesloten is, is geen reden je ongestoord je Netflix-serie kunt kijken en niets hoeft te doen aan je beweging. Zoals je hebt gelezen kun je namelijk wel degelijk iets doen. Zie het daarom liever zo: “het glas is niet half leeg, maar half vol”. Nu je vrij bent, heb je meer tijd om nuttige dingen te doen. Maak je huis eens schoon of ruim je zolder een keer op. Op deze manier zorg je niet alleen voor rust in je huis, maar ook in je hoofd, waardoor je mentaal ook fit blijft.