Wat kan ik doen om mij fit te voelen?

Fit-Lichaam-Verzorging-en-gezondheid

Wat kan ik doen om mij fit te voelen?

Zit je niet lekker in je vel, is je conditie slecht, ben je gauw moe of wil je gewoon een betere conditie? Dat kan! In dit blog lees je verschillende tips, waardoor je jezelf fitter gaat voelen.

Dagelijks wandelen

Je had het misschien niet gedacht, maar dagelijks wandelen is super goed voor je lichaam. Door dagelijks 20 tot 30 minuten te wandelen bouw je een conditie op, je verbeter je bloedsuikerspiegel en je valt er ook nog van af. Uit onderzoek blijkt dat 5 tot 6 keer wandelen per week net zo effectief is als fanatiek sporten. 

10 minuten workout

Vroeger werd er altijd gezegd dat je minstens een half uur per dag flink moet bewegen, maar uit onderzoek is gebleken dat 10 minuten intensief sporten net zo effectief is en hetzelfde resultaat oplevert. De beste methode is om korte oefeningen van een minuut te doen en dit wissel je af met na iedere oefening een korte pauze. Vervolgens doe je weer een minuut een oefening en heb je weer een korte pauze. Op deze manier ben je erg intensief en effectief aan het sporten. 

Push-ups

Een van de meeste simpele en beste oefeningen om thuis te doen zijn push-ups. Push-ups zijn niet alleen goed voor de armen en benen, maar ook voor je bekken en de borst- en buikspieren. Push-ups zijn voor een hele hoop spieren goed. Push-ups worden vaak als zwaar ervaren. Je hebt verschillende vormen van push-ups. Begin daarom ook met de simpele push-up en doe er niet teveel achter elkaar. Je kan dit iedere dag verder opbouwen.

Vind jij alleen push-ups een saai? Geen zorgen! Er zijn een hele hoop workouts die je thuis kan doen. Voor de meeste van deze oefeningen heb je ook geen materialen nodig. Kies de workout uit die het beste bij jou past en wissel af. Workouts kun je vinden door te zoeken op bijvoorbeeld 10 minuten workout voor thuis. 

Goede voeding

Niet alleen bewegen is belangrijk voor je gezondheid en een fit gevoel. Ook voeding speelt een belangrijke rol bij goed in je vel zitten. Verkeerd eten kan een lichaam behoorlijk uitputten. Door veel zoete dingen te eten, krijgt je bloedsuikerspiegel problemen wat leidt tot een vervelend gevoel. Door gezonder te eten krijg je meer energie. Een goed begin is een stevig en gezond ontbijt. Een goed ontbijt is super belangrijk voor je lichaam, dit is je brandstof voor je lichaam.

Minder stress

Je had dit misschien niet verwacht, maar stress is erg slecht voor je lichaam. Door stress wordt je onnodig moe. Het is daarom van belang om stress aan te pakken, als je hier last van hebt. Dit kun je doen door te gaan sporten, gezonder te eten en een betere nachtrust te pakken. Door gezonder te eten, meer te sporten en beter te slapen kan je stress tegengaan.