Stralend witte tanden doe je zo!

Stralend witte tanden doe je zo!

Een stralend wit gebit, wie wil dat nu niet? Natuurlijk is goed poetsen een vereiste voor een mooi gebit. Maar zelfs de beste whitening tandpasta’s kunnen je gebit niet stralend wit maken. Meestal doen ze zelfs meer kwaad dan goed omdat ze het bovenste laagje glazuur eraf schuren. Wat is dan de beste optie? Dat lees je in deze blog.

Tanden bleken

Zoals hierboven is beschreven zijn huis, tuin en -keuken middeltjes zoals een tandpasta die je tanden wit maakt niet optimaal omdat hier meestal een soort schuurmiddel in zit (dit geldt ook voor het zogenaamde charcoal powder). Ook maakt deze tandpasta je tanden niet zo wit als je het graag zou willen. Overleg altijd eerst met je tandarts als je je tanden witter wil maken en ga niet zelf aan de slag met bleekmiddel of andere producten, je hebt namelijk maar 1 gebit ;). 

Bij sommige tandartsen kun je een bleekbehandeling in één keer laten doen. Zo sta je na een paar uur buiten met een stralend wit gebit. Dit is wel meteen wat duurder. Een goedkopere optie is om je tanden thuis te bleken. Hiervoor meet de tandarts je een bitje aan waarin je bleekmiddel kan doen en dit moet je dan een aantal keer herhalen voor een mooi resultaat. Dit is goedkoper omdat je dit thuis moet doen en er langer mee bezig bent. Let wel op dat de kleur van je tanden na een tijdje terug gaat lopen en je tanden hiermee nooit witter kunnen worden dan dat ze van nature zijn. Hierdoor geven bleekbehandelingen bij iedereen een ander effect.    

Facings

Wil je langhoudende, stralend witte tanden? Dan moet je voor facings gaan. Facings zijn een soort kapjes die over je natuurlijke tanden worden geplaatst. De twee materialen die hiervoor worden gebruikt zijn composiet en porselein. Je tandarts kan je advies geven over welk materiaal het best is voor jouw gebit. Met facings is het ook mogelijk om afgebroken, scheve en/of uit elkaar staande tanden weer mooi te maken. 

Het voordeel van facings is dat je je tanden zo wit kunt maken als je zelf wil. Je kunt dus voor een gebit á la Gerard Joling gaan. Wil je de facings in een natuurlijke kleur? Dat kan ook. Facings zijn een stuk duurder dan je tanden laten bleken. Maar het voordeel van facings is dan weer dat ze 5 tot 10 jaar mee kunnen gaan en dat je gebit precies zo kan worden als je zelf wil qua kleur en vorm. Bij het bleken van tanden is dit zeker niet het geval.