Superfood

Superfood

Superfood, een verzamelterm voor producten die je super fit laten voelen. Superfood bestaat uit een reeks eetbare vruchten en planten die essentiële voedingsstoffen bevatten zoals vitaminen, proteïne en enzymen. Tegenwoordig wordt het eten van superfoods steeds populairder onder de millennials, want het is niet alleen super gezond maar ook nog eens super lekker!

Voordelen superfood

Door het eten van superfoods krijg je een energie boost, verbeter je je immuunsysteem en verbeter je je concentratievermogen. Daarnaast krijg je automatisch minder snel trek in ongezonde voedsel zoals koekjes en fastfood. Dit komt doordat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt waardoor je bloedsuikerniveau op peil blijft. Bovendien zijn superfoods totaal vrij van pesticide, schadelijke chemicaliën en (groei)hormonen. Wist je bijvoorbeeld dat een superfood pas een superfood is wanneer het meer dan twaalf positieve eigenschappen bevat voor je gezondheid? Het heet daarom niet voor niets een superfood!

Hoe eet je de superfoods?

Je ziet superfoods steeds vaker in de vorm van een smoothie bowl terugkomen. Door het eten van een smoothie bowl versterk je je gezondheid en zit je voor de rest van de dag vol! Een smoothie bowl bevat namelijk verschillende soorten fruit die bevroren de blender in gaan. Nadat de vruchten geblend zijn, worden ze in een bowl gedaan. Vandaar de naam smoothie bowl. Nu komt het leukste gedeelte, het versieren van de smoothie bowl. Door dat je de smoothie bowl met verschillende superfoods versierd, maak je je eten niet alleen super instawaardig, maar ook nog eens gezond en lekker! Natuurlijk kun je de superfoods ook los eten of verwerken in andere maaltijden. Je kan het zo gek maken als je zelf wil!

Wat zijn nou de beste superfoods?

Natuurlijk zijn alle superfoods goed voor je, maar wij geven je een top vijf met de lekkerste en vooral gezondste superfoods.

  1. Chiazaad
  2. Acai bessen
  3. Goji bessen
  4. Cacao
  5. Kokosproducten, zoals kokosrasp of kokosmelk.