Waarom iedereen groene thee zou moeten drinken

Waarom iedereen groene thee zou moeten drinken

Het drinken van groene thee wordt steeds populairder. Groene thee is niet alleen heerlijk na een dagje werken, maar het is ook nog eens super gezond. In het verre Oosten drinken ze al jarenlang groene thee. Groene thee heeft een lange en vooral interessante geschiedenis.

Geschiedenis

Groene thee is een van de oudste theesoorten. Terwijl wij nu groene thee drinken omdat we het lekker vinden, werd groene thee vroeger als medicatie gebruikt. Niet alleen werd groene thee gedronken, maar het werd ook nog eens gegeten. Ja echt waar, men at in China de theebladeren door ze in de soep te verwerken. Wat later in de geschiedenis werd groene thee ook echt een genotsdrankje zoals wij het kennen.

Voordelen van groene thee

Zelfs nu, jaren later, toont onderzoek aan dat groene thee nog steeds erg goed is voor je gezondheid. 

  • Doordat groene thee veel antioxidanten bevat, wordt het veel gedronken als een detox drankje. Het helpt namelijk bij het voorkomen van ziektes zoals de griep.
  • Daarnaast is groene thee erg goed voor je huid. Mensen die acne hebben of snel rimpels krijgen, zouden groene thee moeten drinken. Ook tegen hyperpigmentatie wordt groene thee geadviseerd. 
  • Groene thee verlaagt je kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast hebben mensen die regelmatig groene thee drinken, minder kans op een beroerte of diabetes type 2. Bovendien vermindert groene thee overmatig stress en vermoeidheid.

Hoe vaak moet ik groene thee drinken?

Wist je dat mensen die meer dan vijf koppen groene thee per dag drinken het langst leven? Probeer dus gemiddeld 5 tot 10 koppen per dag te drinken. Let wel op de kwaliteit van de groene thee. Echte theebladeren zijn natuurlijk en hebben dus veel meer effect dan groene thee uit een kant-en-klaar theezakje. 

Ga dus snel langs de toko en haal jouw voorraad groene thee in huis!