Voeding die je huid laat stralen

Voeding die je huid laat stralen

Wil jij ook een mooie huid? Laat je huid dan van binnenuit stralen. Voeding heeft namelijk een belangrijk impact op je huid. Wanneer je gelukkig bent en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, zal dit zich uiten op een stralende huid.

Bescherming huid

Je huid is je grootste orgaan. Het beschermt je tegen talloze negatieve effecten zoals wrijving en uv-licht. Wordt het dan niet tijd dat wij ook onze huid gaan beschermen en verzorgen? Alleen een goede huidverzorging zal jouw huid niet laten stralen. Echte schoonheid komt namelijk van binnenuit. Je huid verliest iedere dag gemiddeld 2,5 liter aan vocht. Het is dus erg belangrijk om dit aan te vullen door voldoende te drinken en te eten. Maar niet alle voedingsstoffen hebben een positief effect op je huid. Het is dus belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen zodat jouw huid over een aantal jaren nog kan stralen.

Hydrateren

Water, water en nog eens water. Het is super belangrijk om je huid te hydrateren. Zoals er al eerder vermeld werd, verliest je huid iedere dag gemiddeld 2,5 liter vocht. Om dit aan te vullen is het erg belangrijk om genoeg water te drinken. Heb je moeite met water drinken? Probeer dan eens water met een smaakje zoals verse citroen of gember. Zo krijg je lichaam water met antioxidanten en vitamines binnen. Drink je liever warm? Drink dan groene thee. Ook in groene thee zitten antioxidanten die goed werken tegen bepaalde huidziektes zoals acne en hyperpigmentatie.

Gezonde voeding

Naast het drinken is het ook erg belangrijk om op je voeding te letten. Suikers zorgen ervoor dat je snel rimpels en puisten krijgt. Ook (teveel) zout is niet goed voor je huid. Maar wat dan wel? Ga voor voeding waar veel vitamines inzitten. In groente en fruit zitten genoeg vitamines. Ook in vis zitten goede vetten zoals omega-3 wat erg goed is voor je huid. Daarnaast is  het belangrijk om gevarieerd te eten. Tenslotte is het belangrijk om vette happen, koekjes, snoep en chocolade weg te laten. 

Dus begin van binnenuit en laat je huid stralen!