Spinazie, een superfood

Spinazie, een superfood

Wie kent Popeye de spinazie etende, pijprokende zeebonk niet? Popeye de zeeman leerde ons al heel vroeg dat het erg belangrijk is om spinazie te eten door de vele voordelen. Wil je indruk op een meisje maken? Eet dan spinazie! Moet je vechten tegen een boef? Eet dan spinazie! Spinazie was voor hem dé oplossing voor alles. Ben jij benieuwd waarom spinazie nog steeds erg belangrijk is voor je gezondheid? Lees dan gauw verder

Wat is spinazie?

Spinazie, een groene bladerrijke groente boordevol smaak. Al vroeg in de geschiedenis werd spinazie voor het eerst geteeld in het Perzisch rijk. Jaren later werd spinazie ook in Europa geteeld. Tegenwoordig is deze groente onmisbaar en wordt het in ieder land wel gegeten. Niet alleen is het heerlijk om te eten, het bevat ook nog eens enorm veel vitamines. mineralen en vezels. Vitamine A, vitamine B11 en vitamine K zijn de vitamines die de spinazie zo bijzonder maken. Naast de vitamines bevat het ook veel mineralen zoals kalium en calcium die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en het behoud van sterke botten en tanden.

Wat zijn de voordelen van spinazie voor je gezondheid?

Zoals eerder benoemd, bevat spinazie enorm veel vitamines, mineralen en vezels, maar waar zijn die dan goed voor? De vitamines zijn goed voor de ogen en de huid. Daarnaast worden gifstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd wanneer je regelmatig spinazie eet. Bovendien bevat spinazie weinig calorieën. Let wel op dat je verse spinazie eet. Een portie van 100 gram bevat maar 21 calorieën! Tenslotte versterkt het de spieren. Niet voor niets at Popeye spinazie voordat die in gevecht ging met zijn vijand Brutus.

Hoe eet je spinazie?

Spinazie kun je op verschillende manieren eten. Je kan het 1 minuut koken en eten, maar je kan het ook rauw eten door het te verwerken in een salade. Tegenwoordig wordt het ook steeds meer geliefd in de vorm van een smoothie. Doe de bladeren in de blender in combinatie met fruit en andere groentes en voila. Tenslotte is het ook heerlijk om spinazie op de boterham te doen met een plakje kaas. Gelukkig zijn er genoeg varianten van spinazie zodat je eindeloos kan blijven combineren. Maar onthoud, vers is het best! 

Hoe eet jij je spinazie?