Maskers per huidtype

Maskers per huidtype

We vinden het allemaal heerlijk om onze huid een keer in de zoveel tijd te verwennen. Een dagje helemaal geen makeup gebruiken en lekker verzorgen met goede producten klinkt als muziek in de oren. Maar hoe weet je welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype? Niet iedere masker is namelijk geschikt voor iedere huidtype. Wij beschrijven welke huidtypes er zijn en welke maskers hierbij passen. 

Welke huidtypes zijn er?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende huidtypes dat zelfs dermatologen het soms even niet meer snappen. Om het je gemakkelijk te maken, zijn er een aantal huidtypes op een rijtje gezet.

Normale huid

Wanneer je een normale huid hebt, ben je gezegend. Echter betekent dit niet dat je je huid niet moet verzorgen. Het is juist erg belangrijk om je huid te verzorgen en te hydrateren om de gezonde huid te behouden. Gelukkig is het wel voor de normale huid een stuk makkelijker om een goede masker te vinden. Houd er wel rekening mee dat de masker mild is. Een aloë vera gel masker of een masker met tea tree olie is dan al voldoende. Een gezichtsmasker voor een normale huid werkt anti-aging en daarnaast behoud je een gelijkmatige teint. 

Droge- en gevoelige huid

Bij een droge- en gevoelige huid is het al erg belangrijk dat de masker uit crème bestaat. Vaak is het zo dat je de masker na een kwartiertje weer moet verwijderen omdat het anders te heftig is voor je huid. Door het dragen van een gezichtsmasker voor een droge- en gevoelige huid, hydrateer je je huid. Zo krijgt je huid voldoende vocht wat uiteindelijk je huid laat stralen. Daarnaast verbetert het de elasticiteit van de huid.

Droge en onzuivere huid

Dit is dan wel een van de moeilijkste huidtypes, want hoe verzorg je een droge maar wel onzuivere huid? Uit onderzoek is gebleken dat juist een huid die erg droog is, ook sneller onzuiver is. Dit komt omdat je huid vocht en talg te kort komt. Je huid gaat hierdoor meer talg aanmaken wat resulteert in puistjes. Dit zien we dan ook vooral terugkomen op de T-zone. Wanneer je je huid goed verzorgt met een peel-off masker, zullen je andere verzorgingsproducten ook beter hun werk doen. 

Vette huid

Een vette huid heeft een verzorging nodig waarbij de huid een beetje uitdroogt. Masker op basis van klei worden vaak geadviseerd. Dit omdat deze maskers vaak citroen of alcohol bevatten. Deze stoffen trekken het vet uit je huid waardoor je dus minder snel een vette huid hebt. Daarnaast minimaliseren ze verstopte poriën. Belangrijk is dat je het niet vaker dan twee keer in de maand gebruikt, want anders droogt je huid te erg uit.

Welke gezichtsmasker ga jij aanschaffen voor je huid verwendagje?