Het nieuwe eten: drinken

Het nieuwe eten: drinken

Is het voor jou lastig om je caloriebehoefte te halen, of wil je juist een vol gevoel hebben zonder echt veel te eten probeer dan drinken. Het klinkt misschien raar, maar smoothies kunnen je op veel manieren helpen om verschillende doelen te bereiken.

Wat

Het gaat om smoothies maken van producten die je normaal eet. Een banaan-spinazie smoothie of een havermout-bessen shake. Je eten combineren met melk of water zodat je het kan drinken. Dit kan voor jou veel voordelen hebben, voor verschillende doelen.

Calorie-arm

Als je weinig calorieën binnen wil krijgen op een dag dan kun je dat perfect doen door een smoothie, die wel zorgt voor een vol gevoel. Je kunt dan de ingrediënten aanpassen op je behoefte. Kies bijvoorbeeld voor een basis van water. Daarna de andere ingrediënten, bijvoorbeeld spinazie en banaan. Je krijgt dan toch erg veel vezels binnen, die langzaam verteren. Hierdoor heb je langer het gevoel dat je vol zit en hoef je minder andere dingen te eten op de dag.

Calorie-rijk

Als je moeite hebt met een bepaald aantal calorieën halen kun je ook heel goed smoothies gebruiken, kies dan alleen voor andere ingrediënten. Een basis van melk werkt nu waarschijnlijk beter, maar water kan ook. Om tot de andere ingrediënten te komen kun je kiezen voor producten die meer calorieën bevatten. Kies bijvoorbeeld voor havermout en honing. Voeg daarna nog een soort fruit toe voor de smaak en dan heb je je calorie-rijke smoothie! Het is makkelijk om zo meer calorieën binnen te krijgen omdat je de calorieën op een andere manier binnenkrijgt, je zorgt voor variatie en een ander gevoel. De smoothie ‘’voel’’ je pas later in je maag, waardoor je tijdens de maaltijd makkelijker kan blijven eten, zonder dat je het gevoel hebt overvol te zitten.