Dit kan muziek voor jouw gezondheid betekenen!

Dit kan muziek voor jouw gezondheid betekenen!

Muziek luisteren doet iedereen, of het nou via de radio, via spotify of een andere streamingdienst is. Jong en oud, iedereen luistert naar muziek, maar niet iedereen weet welke voordelen dit kan hebben. Het hangt ook af van welke soorten muziek je luistert. Sommige muziek heeft een goede invloed op de volgende 2 dingen: slaap en stress verminderen. Hieronder kun je vinden om welke muziek het gaat en welk effect die muziek kan hebben.

Slaap

Door rustgevende muziek te luisteren wordt je brein rustig, waardoor je beter kan slapen. Ook bevordert muziek de gezondheid en diepte van je slaap. Het is bewezen dat klassieke muziek dit het beste doet. Slaap is natuurlijk erg gezond voor je, omdat dit de periode is waarin je lichaam zich herstelt van de zware dag. Als je dit voor een lange periode te weinig doet zul je merken dat dit gevolgen heeft op je lichaam, en dat je waarschijnlijk kleine pijntjes krijgt in bijvoorbeeld je ruggengraat, omdat het kraakbeen in je ruggengraat zich probeert te herstellen in je slaap. Daarom is 7-8 uur slaap per dag erg gezond voor je, en muziek kan je hierbij helpen.

Stress verminderen

Muziek luisteren zorgt voor een rustgevend gevoel, maar soms ook voor een vrolijker gevoel. Jouw favoriete muziek zal ervoor zorgen dat je je meer op je gemak voelt en dat je vrolijker wordt. Deze factoren werken ook rustgevend, maar op een andere manier. Je bloeddruk gaat omlaag en je hartslag ook. Zo gaan ook je stressniveaus omlaag. Stress is erg ongezond voor je, je lichaam kan maar een bepaalde druk aan en stress kan ervoor zorgen dat de druk te veel wordt. Als dat gebeurt moet je lichaam bepaalde basisfuncties op gaan geven om de stress toch te verwerken, waardoor je bijvoorbeeld snel ziek kan worden. Zorg daarom dat je af en toe naar jouw favoriete nummers luistert om te ontspannen en je lichaam ruimte te geven.