De 5 voordelen van een kunstgebit

De 5 voordelen van een kunstgebit

Kunstgebit?

Tegenwoordig wordt er van alles aan preventie gedaan om je eigen tanden en kiezen te houden. Al vanaf de geboorte van hun kind worden ouders gestimuleerd om goed voor het gebit van hun kind te zorgen. Al jong gaat een kind mee naar de tandarts en ook op latere leeftijd lijkt het of er niets beters bestaat dan je eigen tanden en kiezen.
Toch zijn er redenen, en dus ook voordelen, om soms toch voor een kunstgebit te kiezen.

Geen pijn meer

Zo’n honderd jaar geleden werd het heel normaal gevonden om, vaak preventief, al je tanden en kiezen in 1 keer te laten trekken. Er was weinig of geen tandzorg en veel mensen hadden alleen maar ellende en pijn aan hun gebit. In 1 keer werd het hele gebit getrokken en kwam er een kunstgebit. Dit kunstgebit was vrij standaard, zodat mensen vaak een ander gezicht kregen omdat de tanden en kiezen totaal anders waren dan hun echte gebit.
Ook nu wordt er bij onoverkomelijke pijnklachten soms gekozen voor een kunstgebit, maar dan 1 die past bij het gezicht en het oorspronkelijke gebit van de patiënt.

Geen kauwproblemen meer

Door plaatsen van een kunstgebit wordt er weer een stevige verbinding gelegd tussen de tanden en kiezen en de kaak en zullen kauw problemen tot het verleden behoren. Je kan weer heerlijk in een appel bijten!

Weer zelfvertrouwen

Had je last van verlies van je zelfvertrouwen door de gaten in je mond waar eerst nog tanden en kiezen zaten? Je kunt nu weer spontaan lachen zonder je hand voor je mond te houden of heel onnatuurlijk te lachen met een dichte mond.

Geen tandartskosten meer

Als de kosten voor de behandelingen bij de tandarts je boven het hoofd groeien, is de plaatsing van een kunstgebit een oplossing. De kunstgebit kosten worden meestal betaald vanuit de basis zorgverzekering en als het een maal goed zit, heb je er meestal geen kosten meer aan.

Geen slechte adem meer

Door ontstekingen in je tanden en kiezen had je misschien last van een slechte adem. Hoe onzeker kun je je dan voelen, ook al kun je er niets aan doen. Door een kunstgebit hoort ook dit tot het verleden en kun je iedereen weer spontaan tegemoet treden.