Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag 30 minuten wandelt

Wandeling-Verzorging-En-Gezondheid

Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag 30 minuten wandelt

Wees eens eerlijk. Je besteedt per dag makkelijk een half uur aan allerlei social media zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Als je je telefoon nou eens uitzet en die tijd gebruikt om een wandeling te maken, bijvoorbeeld in het park of gewoon lekker een rondje om de buurt. Wandelen is namelijk zo goed voor zowel je lichaam als je geest. Er zijn zes dingen die kunnen gebeuren als je elke dag een wandeling van zo’n 30 minuten maakt en hier lees je ze!

1. Rustig gevoel

Het is bewezen dat je van wandelen rustiger wordt, zelfs als je een drukke straat midden in de stad aan het verkennen bent in plaats van een wandeling langs een rustig landschap. Voor nog meer ontspanning zou je tijdens de wandeling gebruik kunnen maken van een geleide loopmeditatie. Hiervoor kun je allerlei apps gebruiken die je helpen met mediteren.

2. Strakke benen

Elke dag een half uurtje lopen kan je spieren in je kuiten en dijen versterken. Als je deze dagelijkse wandeling combineert met twee keer per week krachttraining, zoals bijvoorbeeld squats, zal je een nog beter resultaat krijgen!

3. Je verbrandt ongeveer 150 calorieën

Afhankelijk van je gewicht en de snelheid waarmee je loopt, zal waarschijnlijk rond de 15 calorieën verbranden als je een half uurtje per dag loopt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over dat extra koekje bij de koffie!

4. Benut je tijd

Iets wat je mee kan nemen tijdens die wandeling is je telefoon. Gebruik te tijd goed om bij te kletsen met bijvoorbeeld je moeder of die verre vriendin. Of, hoe verschrikkelijk het ook kan zijn, bel voor het maken van die ene afspraak die je al weken aan het uitstellen bent.

5. Betere spijsvertering

Plof niet op de bank neer na het eten van een zware maaltijd. Een wandeling na het avond eten van een half uur zal ervoor zorgen dat je spijsvertering in beweging komt en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Wacht dus even met bankhangen en ga nog even een half uurtje naar buiten.

6. Triggeren om meer te bewegen

Als je deze routine een paar weken volhoudt, is dat half uurtje lopen een fluitje van een cent geworden. Je zou misschien zelfs in de verleiding kunnen komen om naar een hoger level te gaan en deze 30 minuten in te ruilen voor een uur lopen. Of misschien ga je wel een half uurtje fietsen of zelfs hardlopen. De mogelijkheden om te bewegen zijn eindeloos!