6 redenen om te gaan sporten

Redenen-Sporten-Verzorging-En-Gezondheid

6 redenen om te gaan sporten

Sporten is niet alleen gezond omdat het goed is voor je conditie, maar sporten is goed voor veel meer dingen. In dit blog lees je waarvoor sporten goed is en waarom het zo goed is.

Beter slapen

Wanneer je overdag fanatiek bezig bent geweest, bevordert dit de nachtrust. Doordat je actief bezig bent geweest, is je lichaam moe, waardoor je makkelijker in slaap valt en je lichaam kan herstellen. 

Ontspanning 

Sporten is voor veel mensen een manier om even de gedachten te verzetten en aan iets anders te denken dan de dagelijkse zorgen. Sporten is niet alleen lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen. Wanneer je sport met anderen merk je al snel dat het een leuke sociale bezigheid wordt. Je combineert je sociale leven met werken aan je gezondheid, wat het sporten direct een stuk leuker maakt.

Sporten houdt het lichaam soepel

Vooral voor mensen met een kantoorbaan is sporten erg belangrijk. Door te sporten blijf je flexibel. Tijdens het sporten gebruik je je lichaam op een andere manier dan in het dagelijks leven, waardoor je de kans op problemen met spieren en gewrichten verkleint. Tevens is sporten ook goed voor de doorbloeding. 

Minder stress 

Ben jij iemand die constant een stress gevoel ervaart? Dan is het voor jou een goed advies om te beginnen met sporten. Tijdens het sporten wordt het stresshormoon afgevoerd. Na het sporten voel je jezelf meer ontspannen. Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er een stofje vrij in je lichaam, waardoor je je gelukkiger gaat voelen.Dit kan je zeker gebruiken in de stressvolle periodes. 

Verhogen stofwisseling

Door regelmatig te sporten wordt de stofwisseling verhoogt. Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt dan een lichaam dat niet in vorm is. Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. Met een snelle stofwisseling kan je makkelijker op gewicht blijven. 

Meer eten door vaker te sporten

Als je regelmatig sport, kunt je meer eten zonder dat je hiervan aankomt. Als je iedere ochtend een stukje gaat hardlopen en bijvoorbeeld 400 calorieën verbrandt, dan heb je de rest van de dag 400 calorieën meer speling. Sporten is een geweldige manier om gezond te worden en te balansen na een ongezonde dag.