De 3 gezondste sporten voor je lichaam

De 3 gezondste sporten voor je lichaam

Iedereen weet tegenwoordig wel dat sporten gezond voor je is. Erg veel mensen in Nederland sporten tegenwoordig ook. Er zit echter erg veel verschil in sporten die je kunt beoefenen. Er zijn teamsporten en sporten die je alleen doet. Er zijn ook verschillen in de gezondheid van verschillende sporten. Hieronder lees je over de 3 gezondste sporten voor je lichaam. 

Zwemmen

Op nummer 1 van de lijst van gezonde sporten voor je lichaam staat zwemmen. Dit heeft meerdere redenen. Zwemmen zet als een van de weinige sporten al je spieren aan het werk. Je hele lichaam is dus bezig en verbrand calorieën. Ook is er bewezen dat zwemmen je beschermd tegen ouderdomskwalen en je hart ervan op vooruitgaat. Tot slot zou zwemmen ook het risico op depressies en stressgevoelens verminderen. Al met al is zwemmen dus super gezond voor je lichaam en geest. 

Krachttraining

Krachttraining staat op deze lijst omdat er binnen de krachttraining heel veel variaties zijn. Krachttraining kun je net zo zwaar maken als je zelf wilt. Er is dus echt voor ieder wat wils. Heb je weinig tijd kun je met zware gewichten trainen en dit kort doen. Heb je wat meer tijd kunt je met lichtere gewichten trainen voor een langere tijd. Krachttraining is goed voor je spieropbouw, hart en bloedvaten. 

Wandelen

Wandelen is misschien niet direct de sport die je in dit rijtje had verwacht. Wandelen is echter heel erg gezond voor je. Het is misschien wel de makkelijkste sport om mee te beginnen. Het is ook makkelijk op te bouwen naar een hoger niveau. Als beginner kun je namelijk beginnen met wandelingen van 5 – 10 minuten. Wanneer dit goed gaat kun je uiteindelijk wandelingen van 45 – 60 minuten maken. Wandelen is goed voor je hart en bloedvaten en is ook erg rustgevend. Na een wandeling ben je al snel al je stress van de dag vergeten en kun je rustiger verder met je dag.